Ishockey för utsatta barn

Text: Camilla Johansson I Foto: Svenska Kyrkan

Publicerad i Familj | Sport & Fritid

När Örebro möter HV71 på hemmaplan den 2 december så handlar det om mer än bara hockey.

 

Örebro Hockey har skänkt sittplatsbiljetter till Svenska kyrkan, och intäkterna från dessa kommer att gå till barn för vilka julen inte alltid är något att se fram emot, såväl på hemmaplan som utomlands.

– Hälften av de insamlade pengarna går till ekonomiskt utsatta barnfamiljer i Örebro inför julen, hälften till Svenska kyrkans internationella arbetes kamp för barn som lever under fruktansvärda villkor runt om i världen, berättar Johanna Suban, präst och finsk före detta hockeydomare på högsta elitnivå.

I Örebro lever cirka 13 procent av alla barn i ekonomiskt utsatta familjer. Svenska kyrkans diakoner, som även ibland kallas ”kyrkans socialarbetare”, möter utsattheten på nära håll och vet att behoven är stora. Hälften av de insamlade pengarna från matchen går till barnfamiljer i Örebro som har svårt att få julen att gå ihop och det är diakonerna som hanterar fördelningen av pengarna.

Om man köper sin sittplatsbiljett, som kostar 150 kronor, till SHL-matchen den 2 december via Svenska kyrkan, går hela beloppet oavkortat direkt in i insamlingen. Svenska kyrkans biljetter säljs hos informationsservice i Kyrkans Hus på Storgatan 27 som har öppet 9.00–16.00 måndag till fredag.

Svenska kyrkan och Örebro Hockeys samarbete har fem stora insamlingsmatcher bakom sig som tillsammans genererat 518 809 kronor, alltså drygt 100 000 kronor per match.

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)