Text & Bild: Ulf Hjelting

Publicerad i Kultur & Nöje | Sport & Fritid | Stadsliv

Run for your lives genomfördes för andra året i rad i helgen. Givetvis var Totally Örebro där för att dokumentera evenemanget som i år hade samlat över 3000 deltagare.

 

6,5 kilometer – så långt är det mellan Gustavsvik och Örebro slott. Och så långt skulle deltagarna i ”Run for your lives” springa, gå eller krypa genom ett zombiapokalyptiskt Örebro. Om du sett filmer och tv-serier som ”28 dagar senare”, ”Night of the Living Dead”, ”Z-nation” och ”Walking Dead” så känner du säkert igen konceptet.

Här ska ”hungriga” zombies undvikas till (nästan) varje pris och de springande deltagarna har tre band, kallade liv, fästade vid runt midjan och dessa ska hänga bakåt. Zombiernas uppgift är att rycka dessa från löparen och löparen ska undvika att dessa rycks innan målgång. Under loppets gång finns även så kallade safe zones lite här och var längs banan.

Olof Palmes torg, Krämaren, Våghustorget, Drottninggatan, Stortorget och så slottet var några platser där dessa fanns utplacerade i lördags eftermiddag och kväll. Och det var även där som flest åskådare samlats för att bevista evenemanget.

Folkfest? Snarare väldigt välbesökt. Särskilt kurvan i korsningen Nygatan och Drottninggatan hade det samlats många åskådare. ”Run for your lives” är med andra ord en upplevelse utöver det vanliga.

Blir det en tredje gång? Det får vi hoppas.

 

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)