Text: Thomas Helsing

Publicerad i Familj | Livsstil | Sport & Fritid

Byggklossystemet Lego uppfanns redan 1949 av dansken Godtfred Kirk Christiansen och har sedan dess lockat och fascinerat människor i alla åldrar.

 

Under 2000-talet har klossarna fått ett uppsving i nördkretsar genom bland annat byggsatser baserade på populära filmserier som Star Wars och Harry Potter. Lägg därtill nöjesparker, filmer och tvspel baserade på Lego så känns det rätt naturligt med en Legomässa.

Sedan 2015 har Klossfestivalen lockat tusentals besökare till Conventum så det var en lågoddsare att mässan skulle återkomma även i år. Årets upplaga bjuder på en hel del nyheter. Den populära fanzonen där entusiaster visar upp sina samlingar och byggen utökas och tvspel med de senaste Legospelen finns att prova. På tävlingssidan finns i år en ny tävling där deltagarna tillsammans ska skapa en enda stor Legostad. En annan nyhet är tävlingar i snabbt Legobyggande.

Dessutom kan nämnas kurser av olika slag, försäljning, fotoautomat för att föreviga ditt bygge, scener med framträdanden av både kändisar och Lego-experter och förstås filmvisning.

Årets mässa är fyra dagar lång och pågår mellan den 6 och 9 juli på Conventum. Det är fri entré för barn under 2 år och biljetter för övriga finns att köpa via Tickster.

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)