Text: Camilla Johansson I Foto: Pressbild

Publicerad i Familj | Livsstil | Matnyttigt | Sport & Fritid

Det traditionella svenska julbordet har en tendens att vara lite ”samma samma”, men många restauranger tar tillfället i akt att sätta sin egen prägel på rätterna eller helt enkelt göra något helt annat. En av dessa restauranger är Boulebar.

 

Här kan man i år få ta del av ”Le Julfest” där glöggen är utbytt mot champagne och det svenska julbordet mot en fransk julmiddag. Även eventuella jullekar är borta till förmån för spelet som gett restaurangen sitt namn.

På ”Le Julfest” blir det förutom mat nämligen också 90 minuters boulespel tillsammans med kunnig guide som lär ut teknik och taktik samt peppar under ett nervkittlande boulespel.

– Istället för ett traditionellt svenskt julbord satsar vi på härliga franska rätter som alla får dela på runt bordet. Jag föredrar att äta på det sättet eftersom det både skapar värme och gemenskap, något som vi på Boulebar alltid eftersträvar för våra gäster, säger Johan Ahlstedt, matinspiratör på Boulebar.

Den som önskar sig vegetariska alternativ när man väljer att prova på den franska julmiddagen behöver inte heller bli besviken. Här finns nämligen vegetariska rätter som exempelvis cruditéer av fänkål och betor, bakade morötter i marockanska kryddor samt kikärtspannkakor med svamp, puylinser och syrad grädde. Boulebar själva väljer att beskriva det hela som hela Sydfrankrike nedkokat till en kväll, och de som vinner tillställningens bouletävling går naturligtvis därifrån med medaljer och till ljudet av rungande applåder.

Bokning av ”Le Julfest” kan göras på Boulebars hemsida.

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)