Spännande julsaga på konserthuset

Text: Thomas Helsing Foto: Pressbild

Publicerad i Familj | Konst & Teater

På temat jul kan vi tipsa om Lerbäcks teaters och Örebro konserthus uppsättning av ”Skorstensjul” som baseras på den populära boken av Mårten Sandén. Pjäsen spelas den 15 och 16 december på Örebro konserthus.

 

”Det är en kall decembernatt när Stella, Mago och Issa stiger av tåget på Stockholms Centralstation. De har rymt från barnhemmet för att leta efter Magos pappa. På Centralstationen möter de ingen pappa, däremot träffar de på en rundmagad farbror med smutsigt skägg. Farbrorn heter Niklasson och har glömt bort vem han är. Barnen bestämmer sig för att hjälpa honom att minnas. Till sin hjälp får de den snälla Miriam i antikaffären och, inte minst, de modiga och påhittiga skorstensbarnen. Och det är bråttom! Om inte Niklasson kommer på vem han är före julafton riskerar hela julen att bli inställd.”

Pjäsen beskrivs som en stämningsfull och spännande julberättelse i Astrid Lindgrens anda. Medverkar gör barn- och vuxenskådespelare från Lerbäcks teater, elever från Örebro kulturskola samt Svenska kammarorkestern under dirigenten Per-Otto Johanssons ledning och för manus och regi står Johan Gille.

Mer information och biljetter hittar du på Örebro Konserthus webbsida.

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)