Text och Foto: Ulf Hjelting

Publicerad i Klubb & Scen | Musik

En scen. Två gitarrer, en bas, trummor, piano och sång. Mer behövs inte för att skapa tungt gungande rock´n´roll.

 

The Quireboys bildades 1984 i London av Jonathan ”Spike” Gray och gitarristen Guy Bailey. Bandet hade sina största kommersiella framgångar sent 80-tal och tidigt 90-tal och då främst med debutplattan ”A Bit of What You Fancy” och låtar som ”7 O´Clock” och ”Hey You”. 1993 splittrades The Quireboys officiellt, men fortsatta göra enstaka spelningar fram till 1995.

2001 nystartades bandet av Spike och Guy, men med delvis andra medlemmar. Sedan 2001 har de nu släppt elva plattor. I år släppte The Quireboys bluesplattan med namnet ”White Trash Blues” fylld med klassiska blueslåtar så som ”Boom, Boom, Boom”, ”Going Down”, ”Help Me”, ”I´m Your Hoochie Coochie Man” och ”Walking the Dog”.

– Jag vet faktiskt inte om vi spelat i Örebro. Jag kommer inte ihåg. Vi har lirat i flera städer i Sverige och varit på turné ett antal gånger. Om inte så ser jag fram mot att få komma och lira i Örebro, sa sångaren Spike i en intervju innan spelningen på Frimis Salonger i Örebro.

Med en mix av gamla och nya låtar intog bandet scenen. Ljudet kanske inte var det bästa. Trummor som i ljudbilden låg 15, 20 procent högre än allt annat och gitarrer vars solon näppeligen kunde urskiljas. Det som däremot inte gick att ta miste på var bandet totala scenglädje och publikkontakt.

Kvällen inleddes dock med Close Quarters som även fick vara med och avsluta kvällen gemensamt med The Quireboys – allt under en perfekt rock´n´roll-afton.

 

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)