Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild

Publicerad i Klubb & Scen | Musik

Han är gitarrhjälten som numera även har en solokarriär. Andreas Tyrone Dregen är på ingång till East West och datum att lägga på minnet är 2 december.

 

– Det kändes som att jag aldrig hann turnera klart min soloplatta. Efter en Skandinaven, Europa och Japanturné så kom Backyard Babies och The Hellacopters igång igen. Missa inte denna chansen att se oss på Sverigeturnén. Plattan och livebandet är för bra för det, säger Dregen via ett pressmeddelande.

Plattan, med namnet ”Dregen”, släpptes 2013 och innehåller låtar som exempelvis ”Flat Tire On A Muddy Road”, ”Mojo´s Gone” och ”One Man Army”.

Andreas Tyrone Dregen är född och uppväxt i Nässjö och 1989 bildade han tillsammans med Johan Blomquist, Peder Carlsson och Nicke Borg bandet Backyards Babies. 1994 släppte de debutplattan ”Diesel and Power”. Resten är svensk musikhistoria. Mellan 2009 och 2014 hade bandet en paus.

2004 gjorde gitarrtillverkaren Epiphone (som ägs av Gibson) 200 gitarrer med namnet ”The Dregen Dot 335 Epiphone” och i samma veva gjorde de även en ”Limited Edition Epiphone Nicke LP Custom”. Dessa gitarrer är sedan länge slutsålda och kan i bästa fall hittas begagnade i närmaste musikaffär.

Till spelningen på East West 2 december har Dregen med sig Hux Nettermalm på trummor, Martin Tronsson trakterar bas och Erik Almström hanterar gitarr.

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)