Anna Ternheims turnépremiär till Örebro

Text: Thomas Helsing Foto: Jerker Josefsson

Publicerad i Klubb & Scen | Musik

Den 17 november släppte Anna Ternheim sitt nya album ”All the way to Rio” och den 24 november inleder hon sin nya turné på Klubb Mono på Örebro Konserthus.

 

Den nya skivan har redan hyllats av kritikerna, Gaffa gav den exempelvis full pott i sin recension, och nu laddar hon för att ge sig ut och spela live. Men den nya turnén skiljer sig en del från den monsterturné med över 50 spelningar hon gjorde förra året. På den här vändan blir det betydligt mer exklusivt och intimt. Med sig har hon endast pianisten Martin Hederos, en av grundarna till The Soundtrack of our lives.

– Min inspiration brukar pendla mellan ytterligheter. Jag turnerade med ett helt fantastiskt band förra året och efter att mina låtar fått stora svulstiga arrangemang är det roligt att skala av igen. Jag har också länge velat spela med Martin Hederos. Han har sådan fantastisk närvaro och sitt helt egna uttryck. Det känns jätteroligt att våra liv sammanfaller i höst, jag ser fram emot att hans värld kommer möta min, berättar Anna Ternheim.

Kvällen på Konserthuset inleds med Anna och Martin i konsertsalen. Efter det tar den kommande indiepophjälten Johannes Räihä på scenen i foajén. I dj-båset står Peter Morén från Peter, Bjorn and John och spelar sina favoriter före, mellan och efter konserterna. Som vanligt blir det även konstutställning signerad Konstbunkern, vinylförsäljning och indiepopcorn. De sistnämnda bjuder Klubb Mono på.

Anna Ternheim går på scenen i Örebro konserthus runt klockan 20 den 24 november.

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)